Εαρινή Ισημερία - Θερινό Ηλιοστάσιο

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Η 21η Μαρτίου, είναι μια ημερομηνία που ως εσωτερικοί αναζητητές αντιμετωπίζουμε με τρόπο συμβολικό. Καθώς οι κάτοικοι του βόρειου ημισφαιρίου καλωσορίζουν την άνοιξη, νότια του Ισημερινού ετοιμάζονται να υποδεχθούν το φθινόπωρο. Η γιορτή της άνοιξης είναι η γιορτή του πλανήτη και γιορτή της ανθρωπότητας που εξαρτάται από τον πλανήτη, από πολλές απόψεις.

Το συμβολικό της περιεχόμενο κρύβεται στη βάση πανάρχαιων γιορτασμών σε όλο τον κόσμο. Από τους προϊστορικούς λαούς που γιόρταζαν την εμφάνιση του καρπού, του αναγκαίου για την επιβίωση, στην ιρανική και κουρδική πρωτοχρονιά του Newroz, έως την εκλεπτυσμένη γιορτή του Βεσάκ με την πνευματική τροφή, προτρέποντας στην πνευματική μας ανάσταση. Η ανθρωπότητα και η φύση γιορτάζουν το νέο, την ανανέωση της υπόσχεσης για εξέλιξη, τη συνέχεια του κύκλου «Ζωή-Θάνατος-Ανάσταση».

 

ear summer

 

Ο κόσμος μας αλλάζει καθημερινά με γρήγορους ρυθμούς. Αλλάζει ακολουθώντας το γιγάντιο ρεύμα της εξέλιξης. Ας το ακολουθήσουμε κάνοντας τις προσπάθειές μας να καρποφορήσουν και πέρα από τα όρια της μικρής ζωής μας. Ας διεισδύσουμε στα ύδατα αυτής της τεράστιας δίνης, ας αγωνιστούμε, ας δυναμώσουμε, ας εξελιχθούμε, και αναγεννημένοι να αναστηθούμε για άλλη μια φορά όπως υποδηλώνει ο κύκλος της Ζωής και της Ανάστασης με το συμβολισμό του Πάσχα.

Από τη Σύνταξη