config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Libra
Sun in Libra
5 degrees
Pisces
Moon in Pisces
6 degrees
Full Moon
Full Moon
13 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Βιβλιοπαρουσίαση

Φόβος: Πώς να Διώξουμε την Τοξική Παρουσία του από τη Ζωή μας

Νατ-Χαν Τιχ, Φόβος: Πώς να Διώξουμε την Τοξική Παρουσία του από τη Ζωή μας, Εκδόσεις Αιώρα, Αθήνα 2018, σελ. 208

fovos

Όταν δεν νιώθεις φόβο, μπορείς να δεις πιο καθαρά πώς συνδέεσαι με τους άλλους. Όταν δεν νιώθεις φόβο, έχεις περισσότερο χώρο για κατανόηση και συμπόνοια. Όταν δεν νιώθεις φόβο, είσαι πραγματικά ελεύθερος. Ο φόβος έχει αμέτρητα πρόσωπα: από τον φόβο της αποτυχίας μέχρι τις ανησυχίες της καθημερινότητας, από την οικονομική αβεβαιότητα μέχρι την απελπισία που όλοι βιώνουμε μπροστά στην απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Σε όποιο βαθμό κι αν βιώνουμε τον φόβο, μπορούμε να μάθουμε να ζούμε χωρίς να ορίζει και να καθοδηγεί αυτός τη ζωή μας. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο Βιετναμέζος μοναχός και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης Τικ Νιατ Χαν μας προτείνει ένα διαχρονικό μονοπάτι για να ζούμε χωρίς φόβο. 

Πνευματική Διάσταση στην Πολιτική

Κόριν Μακλάφλιν & Γκόρντον Ντέιβινσον, Πνευματική Διάσταση στην Πολιτική, Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2007, σελ. 687 

spiritpolitic

Ένα εντυπωσιακό βιβλίο, που μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης θα γίνει μάρτυρας της πρακτικής εφαρμογής των πνευματικών παραδόσεων του κόσμου στη σύγχρονη πολιτική και οικονομία. Μια έμπρακτη απόδειξη ενός νέου δρόμου που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα συνείδηση των ανθρωπότητα και σε μια νέα ισορροπημένη σχέση της με τον ίδιο τον πλανήτη Γη.

Οι κοινωνικοί ακτιβιστές Κορίν Μακλάφλιν και Γκόρντον Ντέιβιντσον μας μαθαίνουν να ανακαλύπτουμε την πνευματική διάσταση των σημαντικών ανθρώπινων κρίσεων και να εφαρμόζουμε τη σοφία των μεγαλύτερων πνευματικών παραδόσεων του κόσμου στα πιεστικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Προλογίζει ο Δαλάι Λάμα.

Περισσότερα...

Γλώσσα και Μουσική

Γιάννης Ιωαννίδης, Γλώσσα και Μουσική, Εκδόσεις Μουσική Εταιρία Αθηνών, Αθήνα 2002, σελ. 76

Μmusicια μελέτη για την σχέση της ελληνικής γλώσσας με την μουσική, και τον χορό. Εξετάζει την ιστορική διαδρομή της ελληνικής γλώσσας και του ήχου της έτσι όπως χρησιμοποιείται και τονίζεται σε αρχαία θεατρικά κείμενα και λυρικά, στην δημοτική παράδοση, αλλά και στην σύγχρονη ποιητική της χρήση.

Αναλύεται η προφορά και η μουσικότητά της μέσα από την μελέτη πρακτικών παραδειγμάτων στα οποία σώζεται ακόμη η σχέση της ήχησης της γλώσσας με την ποιητική της χρήση αλλά και την χορευτική κίνηση.

Περισσότερα...

Ο Παπαλάνγκι

Van Eerd-Schenk, Maxime - O Παπαλάνγκι, Εκδόσεις Ύψιλον, σελ 125

papalagi

Αυτό το όνομα δίνουν οι «άγριοι» και «απολίτιστοι» Ιθαγενείς από τα νησιά του Ειρηνικού, Τιαβέα-Σαμόα στο σύγχρονο άνθρωπο. Λόγια του Φύλαρχου Τουιάβι αναφέρουν. «....Ο Παπαλάγκι κατοικεί σαν το μύδι σ’ ένα σκληρό καβούκι. Η καλύβα του μοιάζει μ’ ένα όρθιο μπαούλο από πέτρα. Συχνά συναντά άλλους που χαιρετιούνται μόλις και μετά βίας, σαν να τους εξοργίζει το ότι είναι υποχρεωμένοι να ζουν τόσο κοντά ο ένας με τον άλλο. Μερικοί θα νοσταλγούν ίσως πολύ το δάσος και τον ήλιο και το άφθονο φως, αυτό ωστόσο θεωρείται γενικά αρρώστια, που θα πρέπει κανείς να καταπολεμήσει μέσα του.

Ο Πόνος της Μέσης - Κατανόηση των Αιτιών και Θεραπεία

Σάρνο Τζον, Ο Πόνος της Μέσης - Κατανόηση των Αιτιών και Θεραπεία, Εκδόσεις ΡΕΩ, σελ. 240

ΈPonos tis Mesisχοντας στο βιογραφικό του κλινική εμπειρία τουλάχιστον 50 ετών με ειδικότητα στην θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης ο συγγραφέας που ανήκει στην κλασική ιατρική, προσεγγίζει με πολύ καθαρή ματιά το σύνδρομο της εξ Εντάσεως Προκαλούμενης Μυοσίτιδας (ΣΕΜ) που ευθύνεται για τον πόνο της μέσης, το αυχενικό σύνδρομο και μερικά ακόμα σύνδρομα πόνου. Διαπιστώνει ότι το ΣΕΜ προκαλείται από ψυχολογικά αίτια και όχι από βλάβες ή άλλα φυσιολογικά αίτια. Στρές, θυμός οργή που ο δυτικός άνθρωπος καταπιέζει ως μη αποδεκτά προκαλούν ΣΕΜ και κατ επέκταση πόνο ως αντιπερισπασμό για να αποσπαστεί η προσοχή του παθόντα από τα ανεπιθύμητα αυτά συναισθήματα.

Περισσότερα...

O Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία

Robert Fisher - O Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία, Εκδόσεις Οpera, σελ. 131

«ipotisΜια φορά κι έναν παλιό καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες.

Πολεμούσε εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί.........» Ένα μυθιστόρημα γραμμένο σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους, μια απάντηση και μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες, τον πόνο και τη μοναξιά μας.

Περισσότερα...

Η Τέχνη της Ευτυχίας - Ένας Φωτεινός Οδηγός Ζωής

Δαλάι Λάμα και Howard C. Cutler, M.D. Η Τέχνη της Ευτυχίας - Ένας Φωτεινός Οδηγός Ζωής, Εκδόσεις Έσοπτρον, Αθήνα 2000, σελ. 357

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο σε γλώσσα άμεση, απλή και κατανοητή, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του μεγάλου αμερικανού ψυχιάτρου Howard C.Cutler με τον πνευματικό και πολιτικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα. Είναι μια έρευνα που προσεγγίζει και εμβαθύνει στα καθημερινά προβλήματα που καταπονούν το σημερινό άνθρωπο.

Περισσότερα...

Οράματα Του Μέλλοντος

Michio Kaku, Οράματα Του Μέλλοντος, Εκδόσεις Anubis, σελ. 490

Ο διαoramataπρεπής θεωρητικός φυσικός παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τις συγκλονιστικές αλλαγές που η επιστήμη θα επιφέρει μέσα στον 21ο αιώνα και τον καταλυτικό ρόλο που η ανθρωπότητα θα διαδραματίσει πάνω στη Γη. Οδηγοί του είναι οι επαναστάσεις που συντελούνται αυτή τη στιγμή στην κβαντική και τη βιομοριακή επιστήμη, καθώς και στην επιστήμη των υπολογιστών. Δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του πως η ορθή χρήση της επιστήμης μπορεί να οδηγήσει στην επίτευξη ενός πλανητικού πολιτισμού που θα φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο σύμπαν.

Ο Σαμανισμός και οι αρχαϊκές τεχνικές της έκστασης

Mircea Eliade, Ο Σαμανισμός και οι αρχαϊκές τεχνικές της έκστασης, Εκδόσεις Χατζηνικολή

Ο Μιρσέα Ελιάντε, που δίκαια θεωρείται από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους μελετητές του σαμανισμού, με την παρούσα εργασία του μας παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη άποψη αυτού του πολύπλοκου μαγικό-θρησκευτικού φαινομένου, που βασίζεται στην τεχνική της έκστασης. Με την ιδιότητα του ιστορικού των θρησκειών συνθέτει όλες τις ιδιαίτερες έρευνες πάνω στο σαμανισμό και μας παρουσιάζει μια εκτεταμένη μελέτη του φαινομένου αυτού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Περισσότερα...