config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Cancer
Sun in Cancer
0 degrees
Capricorn
Moon in Capricorn
20 degrees
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
16 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Βιβλιοπαρουσίαση

ΙΤΣΙΓΚΟ ΙΤΣΙΕ: Κάνε Κάθε Στιγμή Κάτι Μοναδικό

Garcia, Hector, Ιτσίγκο Ιτσιέ: Κάνε Κάθε Στιγμή Κάτι Μοναδικό, Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα 2020, σελ. 208

itsigoΤην κάθε στιγμή πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σαν έναν θησαυρό. Αν την αφήσουμε να φύγει χωρίς να τη χαρούμε, η ευκαιρία θα χαθεί για πάντα.Οι συγγραφείς του Ικιγκάι, που δημιούργησε ένα τεράστιο παγκόσμιο φαινόμενο, φέρνουν εδώ στο φως μια ακόμη έννοια που κουβαλάει μια πανάρχαιη ιαπωνική παράδοση και μπορεί να μεταμορφώσει τη ζωή μας: το Ιτσίγκο-ιτσιέ. Το Ιτσίγκο-ιτσιέ μάς διδάσκει ότι κάθε στιγμή της ζωής μας, όπως κάθε ιεροτελεστία του τσαγιού, είναι κάτι μοναδικό, που δε θα επαναληφθεί ποτέ.
Το Ιτσίγκο-ιτσιέ θα μας εμπνεύσει για να:
- Ελευθερωθούμε από το βάρος του παρελθόντος και από την αγωνία του μέλλοντος και να χαρούμε την κάθε στιγμή.

Περισσότερα...

ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Η Κρυμμένη Ενέργεια στον Άνθρωπο και η Αφύπνισή της

Lilian Silburn, ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ: Η Κρυμμένη Ενέργεια στον Άνθρωπο και η Αφύπνισή της, Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2023, σελ. 328

agni yoga kountalini.jpgH κουνταλίνι γιόγκα είναι ένα είδος γιόγκα που εστιάζει στην πνευματική και σωματική υγεία. Συνδυάζει την παραδοσιακή γιόγκα με σύγχρονες πρακτικές, όπως ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμό, για να προάγει τη θεραπεία του νου και του σώματος. Στόχος αυτού του είδους της γιόγκα είναι η αφύπνιση της ενέργειας κουνταλίνι, που βοηθά στην ισορροπία των τσάκρα και συμβάλλει στην πνευματική ευεξία. Η διάταξη του βιβλίου ακολουθεί την ανάπτυξη της κουνταλίνι εσωτερικά. Το Πρώτο Μέρος παρουσιάζει την αφύπνιση και την εκδίπλωση της κουνταλίνι. Το Δεύτερο Μέρος περιγράφει τη διατρύπηση των ενεργειακών κέντρων και τα στάδια της ανύψωσης από τη βάση της σπονδυλικής στήλης μέσα στο σώμα και το Τρίτο Μέρος εξετάζει τη σχέση τής κουνταλίνι με τη σεξουαλική έκφραση.

Φόβος: Πώς να Διώξουμε την Τοξική Παρουσία του από τη Ζωή μας

Νατ-Χαν Τιχ, Φόβος: Πώς να Διώξουμε την Τοξική Παρουσία του από τη Ζωή μας, Εκδόσεις Αιώρα, Αθήνα 2018, σελ. 208

fovos

Όταν δεν νιώθεις φόβο, μπορείς να δεις πιο καθαρά πώς συνδέεσαι με τους άλλους. Όταν δεν νιώθεις φόβο, έχεις περισσότερο χώρο για κατανόηση και συμπόνοια. Όταν δεν νιώθεις φόβο, είσαι πραγματικά ελεύθερος. Ο φόβος έχει αμέτρητα πρόσωπα: από τον φόβο της αποτυχίας μέχρι τις ανησυχίες της καθημερινότητας, από την οικονομική αβεβαιότητα μέχρι την απελπισία που όλοι βιώνουμε μπροστά στην απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Σε όποιο βαθμό κι αν βιώνουμε τον φόβο, μπορούμε να μάθουμε να ζούμε χωρίς να ορίζει και να καθοδηγεί αυτός τη ζωή μας. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο Βιετναμέζος μοναχός και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης Τικ Νιατ Χαν μας προτείνει ένα διαχρονικό μονοπάτι για να ζούμε χωρίς φόβο. 

Πνευματική Διάσταση στην Πολιτική

Κόριν Μακλάφλιν & Γκόρντον Ντέιβινσον, Πνευματική Διάσταση στην Πολιτική, Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2007, σελ. 687 

spiritpolitic

Ένα εντυπωσιακό βιβλίο, που μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης θα γίνει μάρτυρας της πρακτικής εφαρμογής των πνευματικών παραδόσεων του κόσμου στη σύγχρονη πολιτική και οικονομία. Μια έμπρακτη απόδειξη ενός νέου δρόμου που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα συνείδηση των ανθρωπότητα και σε μια νέα ισορροπημένη σχέση της με τον ίδιο τον πλανήτη Γη.

Οι κοινωνικοί ακτιβιστές Κορίν Μακλάφλιν και Γκόρντον Ντέιβιντσον μας μαθαίνουν να ανακαλύπτουμε την πνευματική διάσταση των σημαντικών ανθρώπινων κρίσεων και να εφαρμόζουμε τη σοφία των μεγαλύτερων πνευματικών παραδόσεων του κόσμου στα πιεστικά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Προλογίζει ο Δαλάι Λάμα.

Περισσότερα...

Γλώσσα και Μουσική

Γιάννης Ιωαννίδης, Γλώσσα και Μουσική, Εκδόσεις Μουσική Εταιρία Αθηνών, Αθήνα 2002, σελ. 76

Μmusicια μελέτη για την σχέση της ελληνικής γλώσσας με την μουσική, και τον χορό. Εξετάζει την ιστορική διαδρομή της ελληνικής γλώσσας και του ήχου της έτσι όπως χρησιμοποιείται και τονίζεται σε αρχαία θεατρικά κείμενα και λυρικά, στην δημοτική παράδοση, αλλά και στην σύγχρονη ποιητική της χρήση.

Αναλύεται η προφορά και η μουσικότητά της μέσα από την μελέτη πρακτικών παραδειγμάτων στα οποία σώζεται ακόμη η σχέση της ήχησης της γλώσσας με την ποιητική της χρήση αλλά και την χορευτική κίνηση.

Περισσότερα...

Ο Παπαλάνγκι

Van Eerd-Schenk, Maxime - O Παπαλάνγκι, Εκδόσεις Ύψιλον, σελ 125

papalagi

Αυτό το όνομα δίνουν οι «άγριοι» και «απολίτιστοι» Ιθαγενείς από τα νησιά του Ειρηνικού, Τιαβέα-Σαμόα στο σύγχρονο άνθρωπο. Λόγια του Φύλαρχου Τουιάβι αναφέρουν. «....Ο Παπαλάγκι κατοικεί σαν το μύδι σ’ ένα σκληρό καβούκι. Η καλύβα του μοιάζει μ’ ένα όρθιο μπαούλο από πέτρα. Συχνά συναντά άλλους που χαιρετιούνται μόλις και μετά βίας, σαν να τους εξοργίζει το ότι είναι υποχρεωμένοι να ζουν τόσο κοντά ο ένας με τον άλλο. Μερικοί θα νοσταλγούν ίσως πολύ το δάσος και τον ήλιο και το άφθονο φως, αυτό ωστόσο θεωρείται γενικά αρρώστια, που θα πρέπει κανείς να καταπολεμήσει μέσα του.

Ο Πόνος της Μέσης - Κατανόηση των Αιτιών και Θεραπεία

Σάρνο Τζον, Ο Πόνος της Μέσης - Κατανόηση των Αιτιών και Θεραπεία, Εκδόσεις ΡΕΩ, σελ. 240

ΈPonos tis Mesisχοντας στο βιογραφικό του κλινική εμπειρία τουλάχιστον 50 ετών με ειδικότητα στην θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης ο συγγραφέας που ανήκει στην κλασική ιατρική, προσεγγίζει με πολύ καθαρή ματιά το σύνδρομο της εξ Εντάσεως Προκαλούμενης Μυοσίτιδας (ΣΕΜ) που ευθύνεται για τον πόνο της μέσης, το αυχενικό σύνδρομο και μερικά ακόμα σύνδρομα πόνου. Διαπιστώνει ότι το ΣΕΜ προκαλείται από ψυχολογικά αίτια και όχι από βλάβες ή άλλα φυσιολογικά αίτια. Στρές, θυμός οργή που ο δυτικός άνθρωπος καταπιέζει ως μη αποδεκτά προκαλούν ΣΕΜ και κατ επέκταση πόνο ως αντιπερισπασμό για να αποσπαστεί η προσοχή του παθόντα από τα ανεπιθύμητα αυτά συναισθήματα.

Περισσότερα...

O Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία

Robert Fisher - O Ιππότης με τη Σκουριασμένη Πανοπλία, Εκδόσεις Οpera, Αθήνα 2012, σελ. 131

«ipotisΜια φορά κι έναν παλιό καιρό, σε μια πολύ μακρινή χώρα, ζούσε ένας ιππότης που περνιόταν για καλός, ευγενικός και στοργικός. Έκανε όλα αυτά που κάνουν οι καλοί, ευγενικοί και στοργικοί ιππότες. Πολεμούσε εχθρούς που ήταν κακοί, τρισάθλιοι, μοχθηροί.........».

Ένα μυθιστόρημα γραμμένο σαν παραμύθι, που μιλά κατευθείαν στην καρδιά όσων αποζητούν ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή τους, μια απάντηση και μια διέξοδος στους φόβους, τις αγωνίες, τον πόνο και τη μοναξιά μας.

Περισσότερα...

Η Τέχνη της Ευτυχίας - Ένας Φωτεινός Οδηγός Ζωής

Δαλάι Λάμα και Howard C. Cutler, M.D. Η Τέχνη της Ευτυχίας - Ένας Φωτεινός Οδηγός Ζωής, Εκδόσεις Έσοπτρον, Αθήνα 2000, σελ. 357

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο σε γλώσσα άμεση, απλή και κατανοητή, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του μεγάλου αμερικανού ψυχιάτρου Howard C.Cutler με τον πνευματικό και πολιτικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα. Είναι μια έρευνα που προσεγγίζει και εμβαθύνει στα καθημερινά προβλήματα που καταπονούν το σημερινό άνθρωπο.

Περισσότερα...