config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Libra
Sun in Libra
5 degrees
Pisces
Moon in Pisces
6 degrees
Waxing Gibbous Moon
Waxing Gibbous Moon
12 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Ανατολική Εσωτερική Παράδοση

Μούντρα: Ο Εσωτερικός Χορός του Σώματος

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για τη θεμελίωση, του ατόμου μέσα σε ένα γενικότερο σύνολο. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχία των ανθρώπων. Είναι, επίσης, το κλειδί για τη θεραπεία σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης. Μια επικοινωνία που εκφράζεται είτε με λόγια, είτε με κινήσεις.

Περισσότερα...

Ichigo Ichie - Ιτσίγκο Ιτσιέ

 

«Μερικοί συναντούν σπόρους φυτών που ριζώνουν με την πάροδο του χρόνου, 
ενώ άλλοι αλλάζουν την πορεία της ζωής τους σε μια στιγμή».

Οι Ιάπωνες λένε: χρησιμοποιήστε το Ιτσίγκο ιτσιέ για να μάθετε να είστε παρόντες, να συντονίζεστε και να ενθουσιάζεστε με τη στιγμή, να μπορείτε να προσδιορίσετε τι είναι αυτό που σας ενεργοποιεί και σας φέρνει ευτυχία.

Περισσότερα...

Ντάρμα: η Οδός των Ανώτερων Αληθειών

Το Ντάρμα είναι ένας πολύ ευρύς όρος που προέρχεται από την σανσκριτική γλώσσα, έχει μακρά ιστορική διαδρομή και είναι πλούσιος σε νοήματα και ερμηνείες. Είναι βασική έννοια με πολλαπλές όψεις-ερμηνείες σε αρκετές θρησκείες, όπως τον Ινδουϊσμό, τον Βουδισμό, τον Σιχισμό και τον Ζαϊνισμό. Στην κοινή, καθομιλούμενη γλώσσα Ντάρμα σημαίνει «σωστός τρόπος ζωής» και «το μονοπάτι της ορθότητας». Είναι ο δρόμος που έχει να ακολουθήσει κάποιος στην ενσάρκωσή του και μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την τάξη, την οικογένεια και τον χρόνο ζωής του.

Περισσότερα...

Η Μάγια στην Ανατολική Φιλοσοφία

Τόσο στην ινδουιστική και βουδιστική φιλοσοφία όσο και σε άλλες ανατολικές παραδόσεις η έννοια της Μάγια αποτελεί θεμελιώδη αρχή της κοσμολογίας και της εν γένει εσωτερικής εξέλιξης του ανθρώπου. Η σημασία αυτής της αρχής εκτείνεται από τα κοσμικά πεδία ύπαρξης μέχρι την πλάνη των αισθήσεων και του νου.

Περισσότερα...

ΧΟΜΑ: Ιερές Τελετές της Φωτιάς

Τα πρώτα μας βήματα σε τούτον τον πλανήτη είναι στενά συνυφασμένα με την παρουσία της φωτιάς. Η φωτιά θεωρείται το κατ’ εξοχήν μέσον δια του οποίου καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολιτισμό και να εξελιχθούμε. Η παγκόσμια μυθολογία άλλωστε, είναι πλούσια σε μύθους που σχετίζονται με τη φωτιά, με προεξάρχοντα τον μύθο του Προμηθέα, ο οποίος προσφέρει τη φωτιά στους ανθρώπους κατά παράβαση της θεϊκής εντολής…

Περισσότερα...

Τα Επίπεδα του Νου κατά την Ταντρική Παράδοση

Ο νους συνιστά ένα πολύτιμο εργαλείο ολοκλήρωσης για κάθε ενσαρκωμένη ύπαρξη, αλλά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί ταυτόχρονα να αποβεί και ο μεγαλύτερος δυνάστης της ψυχής.

Περισσότερα...

Κουνταλίνι, Η Μητέρα του Σύμπαντος

Εκείνη είναι η μεγάλη Ντέβι, η Μητέρα του Σύμπαντος, που ως Δύναμη Ζωής βρίσκεται πάντοτε εντός και πίσω από κάθε μορφή δράσης. Σαν μια ενέργεια σε σπειροειδή μορφή που κατοικεί ανυποψίαστα στο σώμα του ανθρώπου στη βάση της σπονδυλικής του στήλης.

Περισσότερα...

Διαλογισμός: Ένα Ταξίδι προς το Φως

Σε όλους τους καιρούς και στις διάφορες εσωτερικές παραδόσεις ανά τους αιώνες υπήρχε ένα θεμελιώδες εργαλείο, ένα ουσιαστικό βοήθημα για κάθε πορεία αυτοανακάλυψης και ουσιαστικότερης συνειδητοποίησης της ύπαρξής μας. Πρόκειται για αυτό που στη Δύση αποκαλούμε Διαλογισμό, ή στην Ανατολή Ντχιάνα, Τσαν ή Ζεν.

Περισσότερα...

Γιν - Γιανγκ

Ιχνηλατώντας την παγκοσμιότητα της λειτουργίας των αντiθέτων-συμπληρωματικών ενεργειών της ζωής τόσο μέσα στον κόσμο, όσο και μέσα στον άνθρωπο. Μια μελέτη για τον νόμο της πολικότητας, μέσω του κινεζικού συμβόλου Γιν-Γιανγκ.

Περισσότερα...