config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Leo
Sun in Leo
2 degrees
Pisces
Moon in Pisces
27 degrees
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
19 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Αστρολογία

Αστρο-Σαμανισμός

Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι σαμανικές τεχνικές της έκστασης και της επαφής με τη ζώσα φύση συναντήθηκαν και συνδέθηκαν με την ιερή τέχνη της αστρολογίας, και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός ιδιαίτερου μονοπατιού αυτογνωσίας και πνευματικής θεραπείας.

Περισσότερα...

Κέλτικη Αστρολογία

Σύμφωνα με τα αρχαία μυστικά της παράδοσης των Κελτών, ο κόσμος έχει τη μορφή ενός δέντρου, με τις ρίζες του βαθιά στη γη και τα κλαδιά του ψηλά στον ουρανό. Για τους σοφούς Δρυίδες, τα δέντρα ήταν ιερά, και κατείχαν μαγικές ιδιότητες. Θεωρούσαν ότι περιείχαν πνεύματα γεμάτα σοφία, τις Δρυάδες ή Νύμφες των Δασών. Ήταν τόσο σημαντικά που απέδωσαν σε καθένα από αυτά ιδιότητες με μυστικιστικό συμβολισμό για τη ζωή, το θάνατο και την ανανέωση.

Περισσότερα...

Ο Κρόνος και ο Συμβολισμός του

Μακριά στα βάθη του διαστήματος υπάρχει ο Κρόνος, ένας από τους ομορφότερους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Xαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι το εκτεταμένο σύστημα δακτυλίων με πολλούς επιφανειακούς χρωματισμούς. Η ύπαρξή του ήταν γνωστή από την αρχαιότητα και οφείλει το όνομά του στο θεό της ελληνικής μυθολογίας Κρόνο, γιο του Ουρανού και πατέρα του Δία.

Περισσότερα...

Ο Άρης και ο Συμβολισμός του

Ο Άρης, ο «ερυθρός» πλανήτης, έχει μαγνητίσει με την παρουσία του στο στερέωμα τη φαντασία της ανθρωπότητας με ποικίλους τρόπους από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι αρχές και οι ενέργειες που του προσδίδονται, πάντα σχετίστηκαν με τη δυναμική όψη της ζωής, η οποία κινεί στον Κόσμο και ωθεί δημιουργικά τον άνθρωπο πάνω στο εξελικτικό μονοπάτι.

Περισσότερα...

Η Αφροδίτη και ο Συμβολισμός της

Η παρουσία της Αφροδίτης στον ουρανό ήταν πάντα ένα σημείο αναφοράς για τον άνθρωπο, γεγονός που εκφράστηκε μέσα από την αστρολογία, τις αρχαίες λατρείες, την παγκόσμια μυθολογία και τον εσωτερικό συμβολισμό.

Περισσότερα...

Ο Ερμής και ο Συμβολισμός του

Η αστρολογική επιρροή του πλανήτη Ερμή σχετίζεται με την προσωπική μετουσίωση μέσω της φώτισης και της ενόρασης και ανοίγει δρόμους για να εκφραστούν δημιουργικά οι εσωτερικές δυνατότητες του ανθρώπου μέσα στον κόσμο. Καθιστά τον άνθρωπο έναν πνευματικό οδοιπόρο και αγγελιαφόρο, που ταξιδεύει στα μονοπάτια της ζωής, εξερευνώντας και απολαμβάνοντας την ομορφιά της περιπέτειας.

Περισσότερα...

Η Σελήνη και ο Συμβολισμός της

Η Σελήνη αποτέλεσε και αποτελεί για την ανθρωπότητα ένα παγκόσμιο και διαχρονικό πνευματικό σύμβολο. Η σημαντική επιρροή της αναγνωρίσθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτυπώθηκε στις λατρείες όλων των λαών, καθώς και στην πανάρχαια τέχνη-επιστήμη της αστρολογίας.

Περισσότερα...

Ο Ήλιος και ο Συμβολισμός του

Ο Ήλιος αποτελεί πηγή ζωής για τη Γη μας και η παρουσία του αποτέλεσε ένα παγκόσμιο και διαχρονικό πνευματικό σύμβολο. Η σημαντική επιρροή του αναγνωρίσθηκε από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτυπώθηκε στις λατρείες όλων των λαών, καθώς και στην πανάρχαια τέχνη-επιστήμη της αστρολογίας.

Περισσότερα...

Τοξότης

Προσεγγίζοντας τον συμβολισμό κάθε ζωδίου, μπορούμε να διακρίνουμε τα κύρια στάδια που διανύει κάθε ψυχή μέσα από την εμπειρία της ζωής. Αν καταφέρει αυτά τα στάδια να τα μεταμορφώσει κανείς σε εξελικτικά βήματα ή αν θα υποκύψει στα αντίστοιχα πάθη, έγκειται στις επιλογές της ελευθερής του βούλησης, στη δράση του ανώτερού του εαυτού.

Περισσότερα...