config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Leo
Sun in Leo
2 degrees
Pisces
Moon in Pisces
27 degrees
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
19 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Επιστήμη

Επίφυση: η Επιστήμη εξερευνά το «Τρίτο Μάτι»

epifisi

Πολλές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο διασώζουν την ανάμνηση μιας εποχής όπου ο άνθρωπος διέθετε και χρησιμοποιούσε ένα «τρίτο μάτι», και αναφέρονται στην άσκηση μιας δυνατότητας για «πνευματική όραση» που ενυπάρχει ακόμη  και μπορεί να καλλιεργηθεί.

Περισσότερα...

Υπατία η Αλεξανδρινή

Η ιστορία της δεν είναι απλά η ιστορία μιας μορφωμένης, χαρισματικής, ενάρετης γυναίκας, αλλά μιας φιλοσόφου, αστρονόμου, μαθηματικού, διευθύντριας της Νεοπλατωνικής Σχολής της Αλεξάνδρειας, μιας διανοήτριας της εποχής, που τοποθετήθηκε φιλοσοφικά ακολουθώντας τις ιδέες του Πλάτωνα και των νεοπλατωνικών.

Περισσότερα...

Οργόνη – Οργονοενέργεια

Ο ψυχίατρος και ψυχαναλυτής Βίλχελμ Ράιχ (Wilhelm Reich) (1897-1957), θεώρησε ότι τα ψυχικά φαινόμενα είναι πρωτίστως μέρος της φύσης. Συνεπώς οι ενέργειες που εντοπίζονται στις ψυχικές διεργασίες, πρέπει να είναι μετρήσιμες και σε συνδυασμό με την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η ζωή, να ακολουθούν τους νόμους της φυσικής.

Περισσότερα...

Ο Συσσωρευτής της Βαγδάτης

Ποιος θα περίμενε ότι ένα απλό πήλινο δοχείο θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα; Πολύ περισσότερο όταν αυτό το πήλινο δοχείο χρονολογείται περίπου στο 2000 π.Χ.; Κι όμως υπάρχει ένα τέτοιο δοχείο και είναι γνωστό ως ο «συσσωρευτής της Βαγδάτης».

Περισσότερα...

Πυρηνική Σύντηξη

 

Είναι η Ελπίδα για το Ενεργειακό Μέλλον της Ανθρωπότητας;

Η πυρηνική σύντηξη, μέσω της οποίας τροφοδοτείται με ενέργεια ο Ήλιος και τα άλλα αστέρια, θεωρείται η κύρια πηγή ενέργειας στο Σύμπαν. Σύμφωνα με μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων και ερευνητών, ίσως στο μέλλον καταφέρουμε να τη θέσουμε στην υπηρεσία μας, δηλαδή να τροφοδοτήσει τις ενεργοβόρες δραστηριότητες της ανθρωπότητας. 

Περισσότερα...

Η Εσωτερική Δύναμη του Φωτός και του Ήχου

Το φως και τα αναρίθμητα χρώματά του αντανακλούν την απειροσύνη της Δημιουργίας. Τα χρώματα είναι η γλώσσα του Φωτός[1]. Γεμίζουν τον κόσμο, γιατί όλα είναι χρώμα, μέσα μας και γύρω μας. Αν και αποτελούν το επακόλουθο ενός φυσικού φαινομένου, των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων διαφορετικού μήκους, η αληθινή φύση των χρωμάτων είναι κυρίως πνευματική. Καθένα τους αποτελεί εκδήλωση του Πνεύματος και κατέχει την ικανότητα να επηρεάζει την καθημερινή ζωή μας.

Περισσότερα...

Οι Ενεργειακές Γραμμές της Γης

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πλανήτης μας διαπερνάται από πολλές ενεργειακές «γραμμές» που όλες μαζί σχηματίζουν ένα γιγάντιο γεωμετρικό σχήμα. Αυτό το γεωμετρικό σχήμα λέγεται πως εξασφαλίζει την κυκλοφορία της ζωτικής ενέργειας του ίδιου του πλανήτη και σχετίζεται στενά με τους αποκαλούμενους «τόπους δύναμης».

Περισσότερα...

HAARP

Οι ιδέες στις οποίες βασίζεται το HAARP είναι εκείνες που ανέπτυξε το 1907 ο πολυεφευρέτης Σέρβος φυσικός Νίκολα Τέσλα (Nikola Tesla), ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε τα δίκτυα εναλλασσόμενου ρεύματος. Βαθιά ανθρωπιστής και οραματιστής, όσο ελάχιστοι, ο Τέσλα είχε παθιαστεί με την ιδέα άντλησης ενέργειας από την ιονόσφαιρα και της ασύρματης τηλεμεταφοράς της. Έβλεπε το συνδυασμό ιονόσφαιρας και πλανήτη, σαν μια τεράστια μπαταρία που θα παρείχε δωρεάν ενέργεια σε όλους τους ανθρώπους.

Περισσότερα...

Η Θεωρία του Χάους

Στο άρθρο παρουσιάζεται η θεωρία του Χάους εκλαϊκευμένη και στοιχεία της επίδρασής της στην καθημερινή μας πράξη. Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην επίδραση των θεωριών του χάους στην καλλιτεχνική έκφραση γιατί είναι σχεδόν πάντα ο φανερός πρόσκοπος των εξελικτικών βημάτων κάθε κοινωνίας. Τέλος εκτίθονται σκέψεις για το ποια μπορεί να είναι η μεταμορφωτική και εξελικτική επίδραση των θεωριών του Χάους στην συνείδηση.

Περισσότερα...