config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Cancer
Sun in Cancer
27 degrees
Capricorn
Moon in Capricorn
14 degrees
Full Moon
Full Moon
13 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Επιστήμη
586

Επίφυση: η Επιστήμη εξερευνά το «Τρίτο Μάτι»

Πολλές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο διασώζουν την ανάμνηση μιας εποχής όπου ο άνθρωπος διέθετε και χρησιμοποιούσε ένα «τρίτο μάτι», και αναφέρονται στην άσκηση μιας δυνατότητας για «πνευματική όραση» π... διαβάστε περισσότερα..

Φιλοσοφία
164

Πλούταρχος: Περί Σαρκοφαγίας

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, η διατροφή και οι διαδικασίες της απασχόλησαν τον άνθρωπο, ως μέρος της κουλτούρας και του πολιτισμού του. Συνδεδεμένη άμεσα με την σωματική υγεία, αλλά και την ψυ... διαβάστε περισσότερα..

Ανατολική Εσωτερική Παράδοση
365

Yoga Nidra - Γιόγκα Νίντρα

Η Γιόγκα Nίντρα αποτελεί μια πολύ παλιά μέθοδο γιόγκα. Στα σανσκριτικά το όνομά της σημαίνει «γιόγκικος ύπνος». Είναι μια συστηματική μέθοδος που έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των νοητικών παρεμβ... διαβάστε περισσότερα..

Ανθρωπολογία - Εθνολογία
1324

Η χαμένη ήπειρος της Λεμουρίας: «Μου» η αυτοκρατορία του Ήλιου

Η Λεμουρία είναι χαμένη ήπειρος, που προτάθηκε το 1864 από τον ζωολόγο Philip Sclater, ο οποίος θεώρησε ότι βυθίστηκε κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό[1]. Βέβαια, ο Étienne Geoffroy Saint-Hilaire, εξετάζοντ... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
914

Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ)

Τα συναισθήματα είναι ένα γνωστικό φαινόμενο που διαμορφώνεται από το σώμα μας, τις σκέψεις, τις έννοιες και το λόγο μας και αποτελεί πηγαία ώθηση για κίνηση, δράση και εξέλιξη, καθώς μέσα από αυτά εκ... διαβάστε περισσότερα..

Σύμβολα - Μύθοι
885

Ο Δράκοντας στην Κινεζική Παράδοση

Ο Ουράνιος Δράκοντας της Κίνας είναι ένα αρχέτυπο σύμβολο του κινεζικού πολιτισμού αλλά και γενικότερα της Ανατολής. Οι Κινέζοι σε όλον τον κόσμο αποκαλούν περήφανα τον εαυτό τους «Λουνκ Τικ Τσονάν Ρε... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
1066

Θεραπεία Γκεστάλτ, Ταξίδι στην Επίγνωση

Η έννοια της ψυχολογικής βοήθειας και θεραπείας είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Στο διάβα των χρόνων και με τη διατύπωση των διαφορετικών κλάδων και ρευμάτων της επιστή... διαβάστε περισσότερα..

Αστρολογία
640

Αστρο-Σαμανισμός

Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι σαμανικές τεχνικές της έκστασης και της επαφής με τη ζώσα φύση συναντήθηκαν και συνδέθηκαν με την ιερή τέχνη της αστρολογίας, και το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός ιδια... διαβάστε περισσότερα..

Ανατολική Εσωτερική Παράδοση
906

Ικιγκάι - Ikigai

«Φέρσου σε όλους σαν να είναι αδέρφια σου, ακόμη και αν τους γνωρίζεις για πρώτη φορά»                                &n... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
2122

Υποσυνείδητο: Μια περιοχή Ψυχικών Φαινομένων

Η σύγχρονη ψυχοπαθολογία διαπίστωσε ένα πλήθος ψυχικών ενεργειών που είναι ανάλογες με τις λειτουργίες της συνείδησης, ωστόσο είναι υποσυνείδητες. Μπορεί κανείς να αντιληφθεί, να σκεφτεί, να αισθανθεί... διαβάστε περισσότερα..

Δυτική Εσωτερική Παράδοση
872

Μεσαία Στήλη, ο Δρόμος της Ισορροπίας

Το εξελικτικό ταξίδι της ανθρώπινης ύπαρξης από τα βάθη των αιώνων έως και σήμερα περιλαμβάνει την ισορροπία των αντιθέτων δυνάμεων που συγκροτούν τον κόσμο μας. Ζώντας σε έναν κόσμο διαμάχης των αντί... διαβάστε περισσότερα..

Φιλοσοφία
532

Δημόκριτος ο Αβδηρίτης

«η λέξη είναι η σκιά της πράξης» Ο Δημόκριτος υπήρξε ίσως ο σημαντικότερος από τους Έλληνες φυσικούς φιλόσοφους. Ήταν διανοητής με πολυσχιδή πνευματική δραστηριότητα, εξαιρετικά φιλομαθής και πολυμαθ... διαβάστε περισσότερα..

Μορφές
791

Γκεόργκι Ιβάνοβιτς Γκουρτζίεφ

Ο Γκεόργκι Ιβάνοβιτς Γκουρτζίεφ (George Ivanovich Gurdjieff), συγκαταλέγεται στους σύγχρονους δασκάλους της εσωτερικής αναζήτησης. Μυστικιστής, φιλόσοφος, συγγραφέας και μουσικοσυνθέτης, αναφέρεται ως... διαβάστε περισσότερα..

Δυτική Εσωτερική Παράδοση
661

Ελευθεροτεκτονισμός: Μυστική Εταιρεία;

Από τα μέσα του 19ου αιώνα, οι σχέσεις μεταξύ των τεκτονικών οργανώσεων στην Ευρώπη εντατικοποιήθηκαν. Δημιουργήθηκαν διασυνοριακά δίκτυα, τα οποία γύρω στο 1900 άρχισαν να εδραιώνονται σε διεθνή κινή... διαβάστε περισσότερα..

Διάστημα
568

Η Αστρονομία στον Αρχαίο Κόσμο

Ο ουρανός με τα κρυμμένα μυστικά του υπήρξε από την αυγή της ανθρώπινης ιστορίας κεντρικό σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της ανθρώπινης διάνοιας. Στην πραγματικότητα υπήρξε η βάση για την ανάπτυξη τ... διαβάστε περισσότερα..

Δυτική Εσωτερική Παράδοση
1553

Αδάμ Κάδμον, το Αρχέτυπο του Αληθινού Ανθρώπου

Η ιδανική μορφή του Ανθρώπου ως σύμβολο, ως αρχέτυπο, κάνει αισθητή την παρουσία της σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Σε όλες σχεδόν τις φιλοσοφίες, τις θρησκείες, τους μύθους και τις παραδόσεις, ... διαβάστε περισσότερα..

Θρησκεία
703

WICCA - ΓΟΥΙΚΑ, η παγανιστική λατρεία

Ο άνθρωπος από την εμφάνισή του στη Γη, λάτρεψε τη φύση με πολλούς τρόπους, καθ’ όσον βρισκόταν άρρηκτα δεμένος μαζί της σε κάθε βήμα της εξέλιξής του. Την λάτρεψε ως μητέρα, ως θεότητα, ως μαγική οντ... διαβάστε περισσότερα..

Φιλοσοφία
1044

Χαλδαϊκοί Χρησμοί

Οι Χαλδαϊκοί Χρησμοί είναι μια συλλογή εξάμετρων στίχων που «παραδόθηκαν από τους θεούς» (θεοπαράδοτα). Πρόκειται για ένα σύνολο πνευματικών και φιλοσοφικών κειμένων σε ποιητική μορφή, που χρησιμοποιή... διαβάστε περισσότερα..

Φιλοσοφία
1018

Η Ιατρική στην Αρχαία Ελλάδα

­­Η Ιατρική είναι ταυτόχρονα μια πλατιά επιστήμη και μια προσωπική τέχνη, που εξελίχθηκε από τις μαγικές επικλήσεις του πρωτόγονου ανθρώπου προς τις ανώτερες δυνάμεις και το δέος του απέναντι στην αρρ... διαβάστε περισσότερα..

Δυτική Εσωτερική Παράδοση
1895

Θεοσοφία: η Σοφία των Θείων Όντων

Θεοσοφία είναι η Θεία Γνώση, η Θεία Επιστήμη, η σύνθεση της επιστήμης, της φιλοσοφίας και της θρησκείας. Είναι η Θεία Σοφία που κατέχουν οι Θεοί. Ονομάζεται, επίσης, «Σοφία-Θρησκεία» και αποτελεί κληρ... διαβάστε περισσότερα..

Περιβάλλον - Οικολογία
1050

Δάσος, Πηγή Δύναμης και Ζωής

Τα δάση, με την πυκνή τους βλάστηση, φάνταζαν ανέκαθεν μυστηριώδη, επηρεάζοντας έντονα τη φαντασία και τον τρόπο ζωής πολλών λαών, κάποιοι εκ των οποίων τα θεωρούσαν ως ζωντανές υπάρξεις. Αν και σταθε... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
1024

Συλλογική Αφύπνιση: Ο Εκατοστός Πίθηκος

Η Διάδοση μιας Πολύτιμης Ιδέας Η ιστορία της Θεωρίας του «εκατοστού πιθήκου» ξεκίνησε στη δεκαετία του '50, στο νησί Κοσίμα (Koshima) της Ιαπωνίας, όπου επιστήμονες μελετούσαν την κοινωνική συμπεριφο... διαβάστε περισσότερα..

Δυτική Εσωτερική Παράδοση
1099

Δυτικός Εσωτερισμός και Τελετουργία: Αναγέννηση και Μεταμόρφωση

Με ετυμολογία από την ελληνική λέξη εσώτερος, ο εσωτερισμός χρονολογείται στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα[1]. Οι Antoine Faivre και Wouter Hanegraaff ορίζουν τον δυτικό εσωτερισμό ως «ξεχωριστή μο... διαβάστε περισσότερα..

Ανατολική Εσωτερική Παράδοση
1136

Μούντρα: Ο Εσωτερικός Χορός του Σώματος

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για τη θεμελίωση, του ατόμου μέσα σε ένα γενικότερο σύνολο. Η επικοινωνία είναι το κλειδί για την επιτυχία των ανθρώπων. Είναι, επίσης, το κλειδί για τη θεραπεία σε όλα τ... διαβάστε περισσότερα..

Διάστημα
1528

Σείριος, ο Καθοδηγητής

Αστέρας μεγάλης εσωτερικής σημασίας για την πλανητική εξέλιξη, ο λαμπρότερος απλανής του νυχτερινού ουρανού, ο Σείριος, βρίσκεται σχεδόν στο «κέντρο» του γαλαξία μας. Φαίνεται ιδιαίτερα ακτινοβόλος λό... διαβάστε περισσότερα..

Περιβάλλον - Οικολογία
1760

Οικοψυχολογία

Η σύγχρονη τάση της Ψυχολογίας που διερευνά κατά πόσο η έλλειψη του φυσικού περιβάλλοντος και η επανένταξη σε φυσικές δραστηριότητες επηρεάζει την ψυχική ισορροπία του ανθρώπου ονομάζεται Οικοψυχολογί... διαβάστε περισσότερα..

Πολεμικές Τέχνες
1293

Μπούντο: Η Ζεν Κληρονομιά των Σαμουράι

Τα τελευταία χρόνια οι πολεμικές τέχνες έχουν κερδίσει πλήθος θαυμαστών εξαιτίας της γοητείας που συνδέεται σε ένα βαθμό με τους θρύλους που τις συνοδεύουν. Υπάρχει, βέβαια, ένα πλήθος ανθρώπων που... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
1465

Déjà vu: έχει ξανασυμβεί;

Έχετε νιώσει ποτέ την παράξενη αίσθηση πως κάτι που γίνεται τούτη τη στιγμή, έχει επαναληφθεί ολόιδιο στο παρελθόν; Σύμφωνα με στατιστικές, οι περισσότεροι από μας έχουμε τέτοιες εμπειρίες, πολλοί μάλ... διαβάστε περισσότερα..

Φιλοσοφία
1461

Ραλφ Γουόλντο Έμερσον

O Ραλφ Γουόλντο Έμερσον (Ralph Waldo Emerson, 1803-1882), ήταν Αμερικανός φιλόσοφος, ερευνητής, λέκτορας, συγγραφέας και ποιητής. Ήταν εκείνος που στα μέσα του 19ου αιώνα ίδρυσε το Υπερβατικό κίνημα. ... διαβάστε περισσότερα..

Θρησκεία
1693

Ιωάννης ο Βαπτιστής

O Ιωάννης ο Βαπτιστής, είναι ένα ιστορικό πρόσωπο (περ. 1ος αιώνας ΠΚΕ- περ. 30) που χρησιμοποιούσε την τελετουργική εμβάπτιση στο νερό ως μέσο φυσικού εξαγνισμού, μετά από τον καθαρισμό της ψυχής με ... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 30 από 375