config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Aries
Sun in Aries
26 degrees
Leo
Moon in Leo
28 degrees
Waxing Gibbous Moon
Waxing Gibbous Moon
10 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Δεκέμβριος 2003

Φιλοσοφία
5930

Ιάμβλιχος, ο Θεουργός Φιλόσοφος

Τα ρεύματα της εξέλιξης κινούν την Εκδήλωση προς τα εμπρός, ωθώντας αδιάλειπτα την ζωή να αναζητά καινούργιες, ποιοτικά ανώτερες κάθε φορά, μορφές έκφρασης των δημιουργικών πνευματικών προτύπων. Στην ... διαβάστε περισσότερα..

Σύμβολα - Μύθοι
3603

To Άτι της Δημιουργικής Φαντασίας

Η μυθολογία και ο συμβολισμός είναι δυο διαφορετικές «γλώσσες» επικοινωνίας του ανθρώπου, τις οποίες χρησιμοποίησε από τα πρώτα βήματα της εξελικτικής του πορείας. Τούτοι οι δυο διαφορετικοί τρόποι έκ... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
4279

Κάρεν Χόρνεϊ - ο Κόσμος της Ψυχανάλυσης

Η ψυχανάλυση θεωρεί σαν έργο της την διακριτική αλληλεπίδραση και την διαμορφωτική επιρροή σε κάθε ανθρώπινη σχέση. Ο καθένας από εμάς αποτελεί μοναδικό και αναπόσπαστο τμήμα της κοινωνίας και η συμβο... διαβάστε περισσότερα..

Δυτική Εσωτερική Παράδοση
3408

Τα Ταρώ μέσα από τα Πέπλα του Παρελθόντος

Αναρίθμητες ώρες μελέτης αφιερώθηκαν και πολύ μελάνι χύθηκε μέσα στους τελευταίους τρεις αιώνες από μελετητές και λόγιους του δυτικού κόσμου στην προσπάθειά τους να ανιχνεύσουν, να προσεγγίσουν και να... διαβάστε περισσότερα..

Τέχνες - Πολιτισμός
4364

Πολιτισμός: Πηγή Ευτυχίας ή Δυστυχίας;

Είναι πολλές οι κοινωνικές «αντιθέσεις» που καθημερινά αντικρίζουμε στο κόσμο μας και μας γεμίζουν ερωτηματικά. Άραγε ο πολιτισμός μας είναι δείγμα προόδου και εξέλιξης; Η τεχνολογία προσφέρει στην κα... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
3671

Carl G. Jung (1875-1961): Χρονολόγιο

Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ (Carl Gustav Jung), υπήρξε ένα πρωτοπόρο πνεύμα στον τομέα της ψυχολογίας, που άφησε τη σφραγίδα του στην εξελικτική διαδικασία της ανθρωπότητας. Είναι ο ιδρυτής της αναλυτικής... διαβάστε περισσότερα..

Ανθρωπολογία - Εθνολογία
4281

Aναζητώντας τους Ατλάντειους

Και μόνο η αναφορά στη λέξη «Ατλάντειος» έχει γίνει προβληματική στις μέρες μας, αντιπροσωπεύοντας παράλληλα ένα από τα πεδία διαμάχης ανάμεσα στην κλασική ή συμβατική και την εναλλακτική μέθοδο έρευν... διαβάστε περισσότερα..

Ανθρωπολογία - Εθνολογία
4308

Θεωρίες για την Ατλαντίδα

Η Ατλαντίδα η μυθική ήπειρος των μυστηρίων και η κοιτίδα της τέταρτης ρίζας φυλής ήταν, σύμφωνα με την εσωτερική παράδοση, ένας υπαρκτός τόπος στον οποίο τα μέλη της Ιεραρχίας ζούσαν μαζί με τους ανθρ... διαβάστε περισσότερα..

Διάστημα
3869

Τα Μονοπάτια των ΄Αστρων

Από τα ομιχλώδη βάθη της αρχαιότητας μέχρι και τη σημερινή τεχνολογική εποχή, η ζωή και η εξέλιξη του ανθρώπου ήταν και είναι άμεσα συνυφασμένες με τη συμπαντική πραγματικότητα. Δεν θα μπορούσε άλλωστ... διαβάστε περισσότερα..

Εναλλακτική Ιατρική
4430

Το Μπλε Φως Επηρεάζει το Εσωτερικό μας Ρολόι

Ερευνητές από το BWH (Brigham and Women's Hospital) της Βοστόνης και από το Ιατρικό Κολλέγιο Τζέφερσον (Jefferson) του πανεπιστημίου Τόμας Τζέφερσον (Thomaς Jefferson) στη Φιλαδέλφεια, ανακάλυψαν ότι ... διαβάστε περισσότερα..

Σύμβολα - Μύθοι
4492

Η Δυναμική του Μύθου

Στην καθομιλούμενη γλώσσα ο μύθος είναι φαντασία, κάτι που δεν θεωρείται αληθινό. Οι μελετητές της μυθολογίας, ωστόσο, δίνουν μια διαφορετική εξήγηση. Ο μύθος είναι ένα ιδιαίτερο είδος ιστορίας, που π... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 11 από 11