config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Cancer
Sun in Cancer
0 degrees
Capricorn
Moon in Capricorn
20 degrees
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
16 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

Αστρολογία

Αστρολογία: Χθες - Σήμερα - Αύριο

Η Αστρονομία και η Αστρολογία από τα παλιά χρόνια ήταν ένα κοινό σημείο έρευνας για τον ανθρώπινο νου. Με τα λιγοστά μέσα που διέθεταν οι ερευνητές, στην αρχή και με τα σύγχρονα σήμερα, όσο περισσότερο ερευνούν τον τομέα αυτό, ανακαλύπτουν τον δαίδαλο των ατελείωτων και αμέτρητων διαδρομών μέσα στο σύμπαν. Ναι, η Ζωή υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα.

Απ' όποια πλευρά και αν πλησιάσουμε τους μαγικούς συμπαντικούς κόσμους μένουμε έκθαμβοι. Από τη μία γίνονται συνέχεια προσπάθειες για να γνωρίσουμε τον πυρήνα του χρησιμοποιώντας τη γνώση και τα τεχνολογικά μέσα, και όμως μένουμε έκπληκτοι βλέποντας πως, σαν τους μεγάλους κύβους που περιέχουν μέσα τους πολλούς μικρότερους, έτσι είναι και η πορεία ανακάλυψης του κέντρου του σύμπαντος. Συνέχεια δημιουργείται ένα νέο ερώτημα, κάτι ακόμη να ανακαλύψουμε για να φτάσουμε στον πυρήνα της γνώσης. Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν να νιώσουν και να γνωρίσουν το σύμπαν πιο άμεσα, με το πνεύμα, την ψυχή και τις αισθήσεις τους, και τη διαίσθηση αλλά για τον πολύ κόσμο αυτή η προσέγγιση είναι χωρίς αποδείξεις. Το σύμπαν όπως το βλέπουμε τα βράδια, εμείς με τα γυμνά μάτια και οι επιστήμονες με τα μεγάλα τηλεσκόπια, είναι σαν να μας καλεί όλους να ταξιδέψουμε μέσα του και να το γνωρίσουμε.

Ο μικρός μας πλανήτης είναι ένα από τα αμέτρητα σώματα που περιδιαβαίνουν με το δικό τους αδιάκοπο ρυθμό το σύμπαν. Η Γη είναι ένας σημαντικός πλανήτης, αλλά όχι ο μοναδικός στο σύμπαν. Το ότι βρισκόμαστε και εμείς εδώ, τον κάνει σημαντικό και μοναδικό για εμάς τους κατοίκους της. Η ανθρωπότητα μέσω της τέχνης της Αστρολογίας, μέσα από τη γήινη οπτική γωνία, επιχειρεί να ερμηνεύσει, να κατανοήσει, να γνωρίσει αλήθειες και να χαρτογραφήσει το σύμπαν που την περιβάλλει.

Πώς όμως μπορούμε να το κάνουμε αυτό εμείς που δεν γνωρίζουμε καλά ούτε τον ίδιο μας τον εαυτό, αλλά και το γύρω μας περιβάλλον; Η Αστρολογία προσπαθεί να συνδέσει το Ανθρώπινο Είναι με τον Ζωδιακό Κύκλο. Χωρίζει και ταυτίζει τους ανθρώπους ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης επισημαίνοντας την αλληλεπίδρασή μας με τα άστρα. Είναι όμως έτσι; Ας μην το απορρίψουμε μια και δεν ξέρουμε τι δυνάμεις επενεργούν επάνω μας.

 

Η Τέχνη της Αστρολογίας

Αν και τα πρώτα βήματα στη γνώση της Αστρολογίας χάνονται στα βάθη της αρχαιότητας, η τέχνη αυτή υπάρχει και εξελίσσεται μέσα από το φως της σύγχρονης έρευνας. Παρακολουθώντας την ιστορία της Αστρολογίας μέσα από τις αλλαγές σαράντα και πλέον αιώνων, καταλήγουμε πως η Αστρολογία, ως τέχνη που επεξεργάζεται συμπαντικές αλήθειες, ποτέ δεν σταμάτησε να υφίσταται. Ακολούθησε μια απαρέγκλιτη πορεία μέσα στους αιώνες, περνώντας μέσα από την καταχνιά του κόσμου, από τον αρχαίο κόσμο σε έναν πιο σύγχρονο, έως τη σημερινή εποχή.

2222 Σε κάθε περίοδο φιλοσοφικής και πνευματικής διαφώτισης κατείχε σημαντική θέση ανάμεσα στους Σουμέριους και τους Βαβυλώνιους, τους Αρχαίους Έλληνες, τους Χαλδαίους, τους Ρωμαίους έως τους Αιγυπτίους, τους Άραβες, τους Κινέζους, τους Ινδούς, τους Αζτέκους, ρομαντικούς ποιητές και σοφούς φιλόσοφους, πρίγκιπες-αυτοκράτορες, ερευνητές που αναγνώριζαν ως σημαντικές τις επιδράσεις των άστρων. Είναι μια αρχαία επιστήμη που συσχετίζει τους αστερισμούς με το ηλιακό μας σύστημα και «συνδέει» τους φαινομενικούς και τους υποκειμενικούς κόσμους.

Η Αστρολογία για άλλους είναι τέχνη, για άλλους επιστήμη. Θα μπορούσαμε να την αντιμετωπίζουμε ως σύστημα εξέλιξης της ανθρώπινης συνείδησης, το οποίο στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ του συμπαντικού μακρόκοσμου και του ατομικού μικρόκοσμου.

Η Αστρολογία είναι ένα μοναδικό σύστημα ερμηνείας για τη συσχέτιση της πλανητικής δράσης με την ανθρώπινη εμπειρία. Είναι η σύνθεση των κοσμικών γεγονότων που αντανακλούν στην πλανητική μας ζωή, στη ζωή της ανθρωπότητας ως σύνολο και ως άτομα. Είναι ο μικρόκοσμος και ο μακρόκοσμος. Είναι η ευρύτερη μελέτη των καιρών, των εποχών, των προθέσεων. Πραγματεύεται τη ζωή, τις δυνάμεις, τις ενέργειες, τις παρορμήσεις και τους ρυθμούς, καθώς και τους κύκλους, τις περιόδους και τις εποχές. Και όλα αυτά πέρα από τις απλές καθημερινές πραγματικότητες, για αόρατες Δυνάμεις και Ενέργειες που μας περιβάλλουν και που είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Όλου. Πρόκειται για το παρελθόν και το μέλλον της ανθρωπότητας μέσω μιας πλανητικής αποτύπωσης και ερμηνείας.

Η Αστρολογία στηρίζεται στην αρχή ότι το «πρότυπο» ενός ατόμου σχετίζεται με το πλανητικό πρότυπο που υπήρχε τη στιγμή της γέννησής του. Αυτό το πρότυπο πιστεύεται πως εκδηλώνεται εξωτερικά με τη μορφή γεγονότων. Η ακρίβειά τους, που μπορεί να ελεγχθεί από τα προηγούμενα χρόνια, δίνει στον Αστρολόγο την πεποίθηση ότι οι τάσεις που συμπεραίνει με υπολογισμούς για το μέλλον, μπορούν να εκδηλωθούν σαν γεγονότα. Έχει παρατηρηθεί πως, ορισμένα σημεία του χαρακτήρα και ορισμένοι «τύποι» γεγονότων φαίνεται να «έχουν μια αναλογία» με ορισμένες πλανητικές σχέσεις. Οι πλανήτες, τα άστρα, οι εκλείψεις και όλα τα φαινόμενά τους, οι θέσεις τους για μια ορισμένη στιγμή μπορεί να «χαρτογραφηθούν» και να ερμηνευθούν με τη βοήθεια της γνώσης και της εμπειρίας των μελετητών της Αστρολογίας. Κάθε αστέρι και κάθε πλανήτης αντιστοιχεί και σε μία εσωτερική χορδή του κάθε ανθρώπου.

Οι πλανήτες έχουν άμεσο αντίκτυπο στα ανθρώπινα πλάσματα. Διαθέτουν μια άγνωστη, ακόμη, ακτινοβόλα δύναμη με διάφορα αποτελέσματα, ίσως και τάσεις, στο ασυνείδητο του ατόμου με σκοπό την αυτογνωσία. Υπάρχουν μυστικά της φύσης που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, όπως και όψεις μέσα μας που δεν έχουμε αντικρίσει.

Οι Αστρολόγοι θεωρούν το σύμπαν ως ένα όλο, μέσα του υπάρχει ένας «συσχετισμός», εδώ χρειάζεται να κατανοήσουμε την έννοια του Χρόνου διότι «ό,τι γεννιέται ή γίνεται αυτή τη χρονική στιγμή, έχει τις ιδιότητες αυτής της χρονικής στιγμής».

Εξάλλου και για τη γέννηση του Χριστού ένα άστρο καθοδήγησε τους μάγους και συμβόλισε το μεγάλο γεγονός. Ένα τέτοιο γεγονός περικλείει αρκετή σοφία και μαγεία γύρω του, με διάρκεια πολλών μελλοντικών χρόνων.

Η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο και κάθε φορά ο ήλιος συναντά διάφορους αστέρες, ομάδες αστέρων ή αστερισμούς. Θα ασχοληθούμε με την ακτινοβολία 12 αστερισμών, αν και η Γη δέχεται τις ακτινοβολίες πολλών περισσότερων αστερισμών, με αμέσως σπουδαιότερο τον Σείριο. Η ακτινοβολία αυτών των 12 αστερισμών έχει την ιδιομορφία να συνθέτει αυτό που γνωρίζουμε ως Ζωδιακό.

Θα προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα ζώδια, τους πλανήτες, και πώς αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να ταυτίζονται με δικές μας ανθρώπινες πλευρές-όψεις-δράσεις και εκδηλώσεις. Όμως πριν από αυτό θα ήταν συνετό να μπούμε μέσα στον κόσμο-τέχνη της Αστρολογίας, των πλανητών, των «εργαλείων» που χρησιμοποιεί και του συμβολισμού της. Οι πλανήτες, τα ζώδια, οι εκλείψεις, οι οίκοι, τα τεταρτημόρια, η ανάδρομη κίνηση, οι ηλιακοί χάρτες, όλα αυτά χρησιμοποιούνται στον συμβολισμό και την ερμηνεία της.

Η Αστρολογία αναγνωρίζει το νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος παρόντα στη Φύση. Δεν διδάσκει ούτε τη μοίρα ούτε παρεμβαίνει στην ελεύθερη βούληση. Δίνει τη δυνατότητα για παρατήρηση στις αλλαγές που προκαλούνται στις ανθρώπινες υποθέσεις και πώς καθορίζονται οι τάσεις και οι συνθήκες της ζωής από τις ενέργειες που απορρέουν από τους ουράνιους φορείς. Η Αστρολογία θεωρεί πως τα ουράνια σώματα είναι εστίες διανοητικής ενέργειας, θεωρεί πως το σύμπαν έχει παραχωρήσει όλη του την ευφυΐα στον άνθρωπο και πως μορφές-δυνάμεις ενέργειας εκδηλώνονται και δρουν συγκεκριμένες στιγμές.

 

Ο Ζωδιακός

Πολλοί θα αναρωτηθούν: Τι είναι ο ζωδιακός; Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι το ταξίδι της ψυχής πάνω στον δρόμο-τροχό της ζωής. Εκεί αποκτά εμπειρία, κατανοεί, παράγει συνείδηση και ολοκληρώνεται ως ύπαρξη. Ο τροχός της ζωής περιστρέφεται σαν ένας κύλινδρος ζωής, ξετυλίγεται και μας προωθεί στην ορμή μιας περιστρεφόμενης δύναμης προς μια νεότερη, όχι του τελικού σκοπού και, προς έναν ευρύτερο οραματισμό και μια πλατύτερη κατανόηση.

Η μεταμόρφωση που παρατηρείται στη Γη κατά τη διάρκεια του χρόνου, συμβολίζεται με την εναλλαγή των σημείων του Ζωδιακού. Τα δώδεκα ζώδια δεν αντιπροσωπεύουν απλά δώδεκα διαφορετικές μορφές χαρακτήρων. Πέρα από αυτό, συμβολίζουν καθορισμένες μορφές, σε αρμονία με τους «κραδασμούς» των ετήσιων περιόδων. Όταν ο Ήλιος τη στιγμή της γέννησης βρίσκεται σε κάποιο ζώδιο λέμε πως το άτομο «είναι-ανήκει» σε αυτό το ζώδιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι παρουσιάζει οπωσδήποτε τα χαρακτηριστικά αυτού του σημείου. Σημαίνει πως στα βάθη του, θα βιώσει τις παρορμήσεις που θα του επιτρέψουν να συνειδητοποιήσει τη θέση και τον χαρακτήρα του, ώστε να τον αναπτύξει και να τον εκφράσει σε σχέση με τη φύση του ζωδίου.

Έτσι, τα 12 ζώδια προσφέρουν δώδεκα διαφορετικά μονοπάτια της ζωής. Το καθένα τους έχει τις δημιουργικές και καταστροφικές πλευρές του, πράγμα που σημαίνει πως ο καθένας μας ουσιαστικά έχει μέσα του και τα 12 στάδια ανάπτυξης-δυνατότητες για το μονοπάτι της ζωής. Οι αρχαίοι δάσκαλοι της επιστήμης των άστρων δίδασκαν πως η προειδοποίηση σημαίνει προετοιμασία, κάτι που έχει περισσότερο σχέση με τη λογική και όχι με την προκατάληψη. Κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την επίδραση των άστρων και να εξισορροπήσει τις όψεις του για μια ολοκληρωμένη ισορροπημένη ύπαρξη. Διότι εκείνος που δεν κυβερνά τον εαυτό του κυβερνάται από τη μοίρα, η ελεύθερη βούληση σταματά εκεί όπου αρχίζει η ανοησία. Οι σοφοί άνθρωποι δεν προσδένουν τη μοίρα τους με τα άστρα.

Παραδοσιακά, τα δώδεκα ζώδια είναι ενωμένα με τρίγωνα σε ομάδες των τριών, τριπλότητες στα τρίγωνα της φωτιάς, γης, αέρα, νερό ή σε τετραπλότητες, ομάδες τεσσάρων, σταυροί, παρορμητικός, σταθερός και μεταβλητός δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τα κοινά τους στοιχεία-γνωρίσματα-χαρακτηριστικά.

 

Ο Ωροσκόπος

Ένα άλλο σημαντικό ερευνητικό μέρος της Αστρολογίας είναι η ερμηνεία του τι είναι Ωροσκόπος: Ο Ωροσκόπος συμβολίζει το σημείο που ανατέλλει στον ορίζοντα τη στιγμή της γέννησής μας, κατά κάποιον τρόπο γίνεται ο εστιακός φακός μέσω του οποίου χρωματίζεται η ζωή του κάθε ατόμου καθώς και οι προσδοκίες του για το μέλλον.

Ο Ωροσκόπος θεωρείται, εν γένει, τρόπος ανακάλυψης της προσωπικής μας έκφρασης διαμέσου του εγώ. Ο Ωροσκόπος συμβολίζει την προσωπικότητα του ατόμου. Η προσωπικότητα είναι απλά το μέσο με το οποίο ο εσώτερος μας εαυτός έρχεται σε επαφή με το εξωτερικό μας περιβάλλον. Ο Ωροσκόπος αποτελεί έκφραση της προσωπικής πραγματικότητας του καθένα, είναι το κατώφλι στην κατανόηση της πραγματικότητας. Γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στον εσωτερικό άνθρωπο και τον κόσμο που πρέπει να αντιμετωπίσει στη γήινη του πραγματικότητα. Αν σκεφτούμε πως ο κόσμος απαρτίζεται από σύνολα ατόμων, ο ωροσκόπος φανερώνει την αληθινή δομή της κοσμικής πραγματικότητας σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Ωροσκόπος υποδείχνει την πρόθεση της ζωής ή τον άμεσο σκοπό της ψυχής για τη ζωή που διανύουμε ως ενσαρκωμένες υπάρξεις. Είναι το «μυστικό του μέλλοντος», είναι αυτή η δύναμη που αν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην ευτυχία. Εκπροσωπεί την αρμονική όψη της ζωής που οδηγεί σε μια ορθή σχέση ανάμεσα στην ψυχή και στην προσωπικότητα. Ο Ωροσκόπος μας αποκαλύπτει τις δυνατότητες, τον πνευματικό στόχο και σκοπό, στον πνευματικό αγώνα του ανθρώπου στην πορεία της εξέλιξής του στα χρονικά πλαίσια μιας ζωής.

 

Το Ωροσκόπιο

Τώρα οι επιμέρους γνώσεις καλούνται να συγχρονιστούν και να ενωθούν, να αποδώσουν τη μοναδική ψυχική και οργανική δομή του καθένας μας. Η ένωση αυτή πραγματοποιείται μέσα από το Ωροσκόπιο. Κάθε άνθρωπος γεννιέται με τους πλανήτες σε καθορισμένες θέσεις του Ζωδιακού, αποτελώντας έτσι μια ξεχωριστή-μοναδική μορφή στον κόσμο.

Με τη σειρά του το Ωροσκόπιο είναι ο χάρτης ή καλύτερα ένα διάγραμμα του Ουρανού. Υπολογίζεται για κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή με μαθηματικό τρόπο και ερμηνεύεται σύμφωνα με αυστηρά καθορισμένους κανόνες. Στο ωροσκόπιο καταγράφουμε τη θέση που είχαν οι πλανήτες σε σχέση με τους 12 κύριους αστερισμούς τη στιγμή της γέννησής μας. Κάθε προσωπικός χάρτης περικλείει ένα σύνολο δυνατοτήτων που χρειάζεται ο άνθρωπος και που μπορεί να καλλιεργήσει σε μια ολόκληρη ζωή.

 

Οι Πλανήτες

Οι πλανήτες είναι σώματα του ηλιακού μας συστήματος που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο πάνω σε ελλειπτικές τροχιές. Οι πλανήτες, οι θέσεις και οι όψεις τους, είναι ενεργειακές μορφές και στην αποτύπωσή τους στο ωροσκόπιο αντιπροσωπεύουν το είδος των θεμελίων και τις πιθανότητες που υπάρχουν να συνεχιστεί το χτίσιμο πάνω σε αυτά τα ιδιαίτερα θεμέλια.

Ένας πλανήτης δεν εκφράζεται το ίδιο σε όλα τα ζώδια. Επειδή κάθε πλανήτης σχετίζεται με το στοιχείο και τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει το ζώδιο που κυβερνά, είναι πολύ φυσικό όταν βρεθεί σε αυτό ή τον αντίστοιχο οίκο του, θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά αυξάνοντας την τάση του ανθρώπου να εκφράσει τις συγκεκριμένες ιδιότητες ή το στοιχείο στις ιδιότητες και στην ποιότητα. Η επίδραση των πλανητών σχετίζεται με τη διαδρομή τους και κάθε φορά που περνάνε από ευαίσθητα σημεία του ωροσκοπίου μας, ή διεγείρουν τους γενέθλιους πλανήτες μας, σχηματίζουν Όψεις. Έτσι, προκαλούν μεταβολές που μας δίνουν την ευκαιρία να τις εκμεταλλευθούμε για την περαιτέρω εξέλιξή μας.

Οι πλανήτες παίζουν σημαντικό ρόλο ενεργειακής επιρροής τόσο στο συμβολισμό τους όσο και στο μαγνητισμό τους στο γενέθλιο χάρτη, αλλά και σαν σώματα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα. Υπάρχουν ακόμη πολλά σύμβολα-εργαλεία που χρησιμοποιεί η Αστρολογία για τη λεπτομερέστερη ολοκλήρωση της ερμηνείας της και την ουσιαστική της έκφραση πάνω σε κοσμικά-πλανητικά-ανθρώπινα γεγονότα, που δε θα μπορούσαμε να αναλύσουμε. Είναι μια ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών που ανανεώνεται πάντα και εμπλουτίζεται. Στη σημερινή εποχή έχουμε τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε πολλές απεικονίσεις για τα ζώδια τόσο στον νυχτερινό ουρανό, με τις απεικονίσεις των αστερισμών, όσο και στη μυθολογία με εκτυπώσεις αφισών-καρτών αλλά και με τις καταπληκτικές παρουσιάσεις του νέου πλανητάριου.

Σε αυτή τη συνοπτική εισαγωγή για την Αστρολογία, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην εποχή του Υδροχόου που διανύουμε. Ο πλανήτης Γη πρόκειται να περάσει σε ένα άλλο στάδιο, σε μια αλλαγή που θα προκαλέσει ανακατατάξεις, εσωτερικά και εξωτερικά.

 

Η Εποχή του Υδροχόου

6666 Αφήνοντας πίσω μας την Ιχθυακή Εποχή, που ξεκίνησε με τη γέννηση του Χριστού και τη διάδοση της διδασκαλίας του, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο της Υδροχοϊκής Εποχής  όπου, σαν ένας άνεμος έρχεται από το μέλλον και παρασύρει στο διάβα του καθετί «άχρηστο-οπισθοδρομικό» που έχει στοιβάξει το παρελθόν, ενεργοποιώντας μας με ελπίδα, όνειρα και πίστη για ένα καλύτερο αύριο.

Το σύμβολο της Υδροχοϊκής Εποχής είναι ένα γεμάτο κύπελλο, ένα κύπελλο που μετουσιώνει, που σαν ένα είδος αλχημικού σκεύους κρύβει μέσα του τη δύναμη της Αλλαγής. Ο/Η Υδροχόος εμφανίζεται να ρίχνει τα Ύδατα της ζωής, τα Πνευματικά Ύδατα προς τα κάτω, τροφοδοτώντας τη γη, σαν μια πηγή υδάτινης έμπνευσης και καρποφορίας. Το σύμβολο του Ζωδίου, οι δυο παράλληλες κυματιστές γραμμές -τα κύματα των υδάτων, πιθανά να απεικονίζει δυο φίδια- σύμβολο σοφίας ή τον ποταμό της Ζωής και της Αγάπης ή την Ατομικότητα και την Προσωπικότητα.

Η εποχή του Υδροχόου εγκυμονεί Αλλαγές, ομαδικές και ατομικές, η έκφραση της δυαδικότητας είναι ένα έντονο στοιχείο της εποχής του Υδροχόου, ήδη μπορούμε να διακρίνουμε μια τάση ομαδοποίησης και συλλογικής εργασίας.

Ο άνθρωπος στη Υδροχοϊκή εποχή θα έχει τη δυνατότητα να πολωθεί περισσότερο σε υψηλότερα επίπεδα του νου παρά στο συναίσθημα και θα εκφράζει τις ιδιότητές του σε κάθε του δραστηριότητα. Θα μπορεί να φτάσει σε ένα υψηλό βαθμό αυτοσυνείδησης και θα χρησιμοποιεί δημιουργικά το νου αποκτώντας πλατύτερη συνείδηση με ενδιαφέρον για τη Γη και το περιβάλλον καθώς και με ευαισθησία για όλη την ανθρωπότητα.

Με λίγα λόγια, ένα μέρος της εσωτερικής πραγματικότητας θα γίνει τρόπος ζωής, σκέψης και δράσης για ένα πλήθος ανθρώπων, πιο συνειδητά και πιο συγκεκριμένα που θα φανεί μέσα από την τέχνη και την εκπαίδευση. Σε αυτή την εποχή ο άνθρωπος θα έχει τη δυνατότητα να γευτεί μια ελευθερία που τώρα δύσκολα φανταζόμαστε. Αναγνωρίζοντας μέσα του την ισότητα και τη σύνδεσή του με τους άλλους ανθρώπους, θα πάψει να είναι απομονωμένος και μελαγχολικός όπως σήμερα. Βέβαια καθετί για να αλλάξει απαιτεί κάποια θυσία και αυτό οι άνθρωποι το γνωρίζουν, όμως αυτό θα σημαίνει και την άνοδο σε ένα καλύτερο ποιοτικότερο επίπεδο.

Όλα λοιπόν στη ζωή του κοντινού μας μέλλοντος θα χρωματιστούν με τις δύο νότες της αλλαγής και της ομαδικότητας, όπου σίγουρα μέσα από αυτό το πρίσμα θα αναδυθεί μια άλλη κατανόηση και η ανάγκη της ανθρωπότητας για κάτι καινούργιο για μια συνείδηση που θα μας οδηγήσει σε πλατιά διεύρυνση. Κατά καιρούς πολλοί στοχαστές οραματίστηκαν και περιέγραψαν έναν μελλοντικό κόσμο καθένας ανάλογα με τον τρόπο σκέψης του πάντα μέσα στο όραμα ενός αυριανού κόσμου.

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο που ζούμε, η στάση μας, σαν άνθρωποι με συνείδηση, είναι να αποτελέσουμε μια γέφυρα ένωσης των δύο εποχών. Να αγκαλιάσουμε το παλιό και το καινούργιο με όσο πιο συνειδητό τρόπο μπορούμε χτίζοντας τα θεμέλια για τη νέα εποχή του Υδροχόου, βάζοντας ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της ανθρώπινης εξέλιξης, αλλά και της πραγματικότητας στην οποία θέλουμε να υπάρχουμε.

 «ΑΣΤΡΟ-ΛΟΓΙΑ» = «Η ΣΟΦΙΑ» ή «ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ»

Θα ολοκληρώσουμε, στη συνέχεια, τη Θεματική Ενότητα της Αστρολογίας καθώς θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα Ζώδια τόσο μέσα από τη σκοπιά της μυθολογίας, όσο και από τους αστρολογικούς τους συμβολισμούς. Σκοπός μας η ουσιαστική τους κατανόηση με σκοπό τη δική μας εξέλιξη, για μια ισορροπημένη έκφραση του εσωτερικού μας εαυτού στον εξωτερικό κόσμο σαν ολοκληρωμένες προσωπικότητες, σε μια αρμονική ολότητα, του μέσα και του έξω, του πάνω και του κάτω, της Γης και του σύμπαντος.

 

Βιβλιογραφία

• Ι. Θ. Κακριδή, Ελληνική Μυθολογία, Εκδοτική Αθηνών, 1986.
• Ζan Rispen, Ελληνική Μυθολογία, Εκδόσεις Αργώ, 2000.
• Αλίκη Μπέιλυ, Οι ΄Αθλοι του Ηρακλή, Lucis Press Limited, 1974.
• Αλίκη Μπέιλυ, Εσωτερική Αστρολογία, Lucis Press Limited, 1979.
• Μάργκαρετ Χόουν, Σύγχρονη Αστρολογία, Εκδόσεις Πύρινος Κόσμος, 1982.
• K. Hamaker-Zondag, Ψυχολογία και Αστρολογία, Εκδόσεις Ιάμβλιχος, 1989.
• Τέρη Αναστασίου, Τα Ζώδια και σύμβολά τους, Εκδόσεις Ιάμβλιχος, 1996.

 

Ι.Φ.

 

 Σύνδεση

Ζώδια

Cancer m

Gemini m

taurus m

Aries m

scrpio m

Libra m

Virgo m

Leo m

Pisces m

Aquarius m

Capricorn m

Sagittarius m

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

•  Ωροσκόπος: Η Πύλη της Συνείδησης