config

Νέα-Εκδηλώσεις

Ενημερωθείτε για πρόσφατες δημοσιεύσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις.
captcha 

'Ολα τα Άρθρα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Σχολή Κοσμικής Συνείδησης
Σχολή Εσωτερικής Φιλοσοφίας και Ανάπτυξης

iamvlichos.gr
Κατάλογος και δικτυακό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων: "Ιάμβλιχος"

archive.gr
Αρχείο μελετών για τον Πολιτισμό...και άλλα!

Σελήνη - Ζώδια

Leo
Sun in Leo
2 degrees
Pisces
Moon in Pisces
27 degrees
Waning Gibbous Moon
Waning Gibbous Moon
19 days old
Powered by Saxum

Εκδόσεις Ιάμβλιχος

2004

Ρεύματα Συνείδησης
3705

Διάκριση: Πύλη στην Εξέλιξη

Η καθημερινή μας πορεία, μέσα στο διάβα της ζωής, μας αναγκάζει να λειτουργούμε με μια εγρήγορση του νου και των συναισθημάτων μας. Είμαστε πολλές φορές αναγκασμένοι να διακρίνουμε τα ιδιαίτερα γνωρίσ... διαβάστε περισσότερα..

Τέχνες - Πολιτισμός
3786

Ελεύθερα Σχολεία Waldorf: η Πρόταση του R. Steiner

Όταν ανάβλυσε η επιθυμία να γράψω για τη ζωή του Ρούντολφ Στάϊνερ (Rudolf Steiner), το μέτραγα για κάτι απλό. Μόλις ξεκίνησα, μόνο τότε, συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο από όσο φαινόταν. Πώς... διαβάστε περισσότερα..

Ανατολική Εσωτερική Παράδοση
3592

Η Κοσμική Προέλευση του Γιν Γιανγκ

Το Γιν Γιανγκ είναι ένα γνωστό κινεζικό σύμβολο. Μερικές φορές ονομάζεται και Τάι Τσι Του και προέρχεται από το Ι Τσινγκ, το μεγάλο Βιβλίο των Αλλαγών. Το Ι Τσινγκ είναι το μεγαλύτερο θεμέλιο της κινε... διαβάστε περισσότερα..

Δυτική Εσωτερική Παράδοση
4547

Ροδόσταυροι, μια Iστορία Φωτός

Η ιστορία μας εκτυλίσσεται στα σκοτεινά χρόνια του Μεσαίωνα, στην περιοχή της Ευρώπης. Η εξαθλίωση των λαών από τους πολέμους, την πείνα και τις αρρώστιες, σε συνδυασμό με τον φανατισμό, τη δεισιδαιμο... διαβάστε περισσότερα..

Επιστήμη
3473

Θεωρία Yπερχορδών - Όταν η Επιστήμη Αφουγκράζεται τη Μουσική του Κόσμου

Η Θεωρία των Υπερχορδών αποτελεί μία από τις αιχμές της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας και όπως διαφαίνεται οι επιστήμονες που εμπλέκονται στην έρευνά της αποτελεί έναν πολλά υποσχόμενο δρόμο κατανόη... διαβάστε περισσότερα..

Σύμβολα - Μύθοι
3904

Κάστωρ και Πολυδεύκης – Ουράνιοι Δίδυμοι

Τα δύο θρυλικά αδέλφια με λακωνική καταγωγή λατρεύτηκαν από τους ΄Ελληνες ως θεοί. Ο αρχαίος ποιητής Πίνδαρος αναφέρει ότι οι δύο αδελφοί ζούσαν στη Θεράπνη, κάτω από τη γη. Εκεί είχαν ένα ιερό, όπου ... διαβάστε περισσότερα..

Σύμβολα - Μύθοι
3389

Ο Μύθος της Αιώνιας Επιστροφής

Στο μάτι του ερευνητή, το ζήτημα της μετά θάνατον ζωής στη Μεσοποταμία είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ζητήματα, συγκρινόμενο ιδιαίτερα με τις απόψεις των Αιγυπτίων. Θεωρείται ότι οι Αιγύπτιοι είχ... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
3320

Πέρα από τις Αισθήσεις

Σκεφτήκατε ποτέ για το ένστικτο που σας καθοδηγεί όταν βλέπετε κάποιον ή κάτι; Σκεφτήκατε εκείνες τις παράξενες μη λογικές συμπτώσεις που συμβαίνουν στη ζωή σας, όταν θυμάστε κάποιον και ξαφνικά σας ε... διαβάστε περισσότερα..

Ανατολική Εσωτερική Παράδοση
3572

Θεογένεσις

«Υπάρχει κάπου μέσα στον κόσμο ένα αρχαίο Βιβλίο –τόσο αρχαίο που οι σύγχρονοι εκτιμητές δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τη φύση του χαρτιού, στο οποίο γράφτηκε. Είναι το μόνο αυθεντικό αντίγραφο που υ... διαβάστε περισσότερα..

Διάστημα
3626

Το Άγγιγμα του Διαστήματος

Η Γη μας αποτελεί μια μικροσκοπική νησίδα μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Ένα μικρό γαλαζοπράσινο κόκκο άμμου εμβαπτισμένο μέσα στον κοσμικό ωκεανό. Μια μικρή όαση ζωής που πάλλεται στους ρυθμού... διαβάστε περισσότερα..

Ρεύματα Συνείδησης
3308

Η Αναζήτηση της Ελευθερίας: (μέρος 2ο)

Συνεχίζοντας το ταξίδι αναζήτησης της ελευθερίας θα προσπαθήσουμε να δούμε πώς μπορούμε να «πετύχουμε την ελευθερία» για τον ίδιο μας τον εαυτό και σαν αντανάκλαση να τη θεμελιώσουμε και να την προβάλ... διαβάστε περισσότερα..

Ανατολική Εσωτερική Παράδοση
3737

Ζεν Βουδισμός–Χρήση και Κατάχρηση

Στην Μπαγκαβάτ Γκιτά ο Αρτζούνα διδάσκεται ότι είναι το ντάρμα του να πολεμήσει στη φρικτή μάχη ενάντια στα ξαδέλφια του. Αν το κάνει δίχως πάθος ή προσδοκία, θα επιτύχει τη σωτηρία παρόλη τη βιαιότητ... διαβάστε περισσότερα..

Εναλλακτική Ιατρική
3638

Chi-gong, η Τέχνη της Ενεργειακής Θεραπείας

Από το 1998 το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου κάθε έτους καθιερώθηκε να γιορτάζεται η παγκόσμια μέρα του Τσι Γκουνγκ και Τάι Τσι Τσουάν. Στον πρώτο εορτασμό το 1998, 200 άτομα έκαναν δημόσια επίδειξη ... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
3352

Δοκιμές στην Ερμηνεία των Ονείρων

Κάθε συνειδητή πράξη ή συνειδητό συμβάν έχει μια ασυνείδητη πλευρά, ακριβώς όπως κάθε αίσθηση ή αντίληψη έχει μια υποσυνείδητη πλευρά. Το συμβάν αποκαλύπτει την ύπαρξη της ασυνείδητης όψης, εφόσον χαρ... διαβάστε περισσότερα..

Κοινωνία - Κόσμος
3146

Ναρκωτικά, Πληγή του Σώματος και της Ψυχής

Ο άνθρωπος στο ταξίδι της αναζήτησης της γνώσης ακολουθεί αρκετά μονοπάτια που πιστεύει πως θα τον οδηγήσουν πλησιέστερα στην πηγή, στην ουσία της αλήθειας αλλά και στην επίλυση θεμελιωδών ερωτημάτων ... διαβάστε περισσότερα..

Περιβάλλον - Οικολογία
3327

Η Παγκόσμια Χειραγώγηση και η Γονιμότητα της Γης

Τα σύγχρονα ερευνητικά ρεύματα της ανθρωπολογίας συμφωνούν ότι, σε όλη την πορεία της προς την εξέλιξη η ανθρωπότητα πιέζεται από δυνάμεις που δρουν στα διαφορετικά επίπεδα δημιουργίας της. Άλλες από ... διαβάστε περισσότερα..

Σύμβολα - Μύθοι
4414

Μέδουσα, η Δύναμη του Ασυνείδητου Κόσμου

Η λέξη Μέδουσα σημαίνει «κυρίαρχη θηλυκή φρόνηση». Στα Σανσκριτικά η ίδια λέξη αποδίδεται ως Μεντχά και στα Αιγυπτιακά Μετ ή Μάατ. Τούτη η θεότητα ήρθε στην Ελλάδα πιθανώς από τη Λιβύη, όπου λατρευότα... διαβάστε περισσότερα..

Θρησκεία
3591

Αναστάσιος, Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

«Παράξενες μέρες. Μέρες που ενόσω το όνειρο μιας αδελφωμένης ανθρωπότητας θα μπορούσε να ‘ναι πιο κοντά, φαίνεται αποκαρδιωτικά μακρινό. Για να συνεχίσουμε να μοχθούμε «χρειαζόμαστε εμβόλιο κατά της α... διαβάστε περισσότερα..

Μορφές
3601

Νίκολας Ρέριχ

Αν αναζητούσαμε ένα μοναδικό άτομο που να συνδυάζει την ευαισθησία του καλλιτέχνη, το όραμα της εσωτερικής αναζήτησης, την τόλμη του ταξιδευτή και την ικανότητα του μαχητή για την παγκόσμια ειρήνη και... διαβάστε περισσότερα..

Θρησκεία
4315

Οι Μανδαίοι

«...Εκατό χιλιάδες χρόνια μετά την δεύτερη καταστροφή του κόσμου από τη φωτιά, τριακόσια χρόνια πριν από τον κατακλυσμό, ο Οίκος του Φωτός έδωσε εντολή στον Νοχ να κατασκευάσει μια ξύλινη κιβωτό, «καβ... διαβάστε περισσότερα..

Εναλλακτική Ιατρική
5303

Η Θεραπευτική Τέχνη της Χαλάρωσης

Όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια προβάλλεται σαν απαίτηση μέσα στους απίστευτους ρυθμούς που ζούμε η αναγκαιότητα της χαλάρωσης. Προτείνεται από ψυχολόγους και θεραπευτές η ανάγκη να συγκεντρώσου... διαβάστε περισσότερα..

Σύμβολα - Μύθοι
7172

Ο Συμβολισμός του Άστρου. Μέρος Α': Αρχαίες Αναφορές

Χειμωνιάτικο δειλινό. Οδηγάω στους δρόμους της πόλης και κοιτώ τον κόσμο. Περπατούν βιαστικά. Το πολύβουο ποτάμι των ανθρώπων. Τόσες διαφορετικές φυσιογνωμίες, τόσες διαφορετικές σκέψεις! Φαντάζομαι ν... διαβάστε περισσότερα..

Τέχνες - Πολιτισμός
3570

Η Εσωτερική Σημασία της Μουσικής

Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στον κόσμο της μουσικής με μία ετυμολογική επισκόπηση του ελληνικού όρου, που στη συνέχεια έγινε και λατινικός και κατ' επέκταση πανευρωπαϊκός, διότι μέσα στην ίδια την γλ... διαβάστε περισσότερα..

Ψυχολογία
8384

Όνειρα και Θρησκευτικό Ένστικτο

Και εξήλθεν Ιακώβ από του φρέατος του όρκου και επορεύθη είς Χαράν. Και απήντησε τόπω και εκοιμήθη εκεί. Έδυ γαρ ο ήλιος. Και έλαβεν από των λίθων του τόπου και έθηκεν προς κεφαλής αυτού και εκοιμήθη ... διαβάστε περισσότερα..

Ανατολική Εσωτερική Παράδοση
6072

Καρμικές Σχέσεις

Μακροκοσμικές Προοπτικές, Μικροκοσμικές Προσεγγίσεις Κάθε άτομο πάνω στον πλανήτη -από το απλούστερο ώς το πιο σύνθετο- συμμετέχει ενεργά στις εξελικτικές φάσεις που υποδεικνύονται από τις εσωτερικές... διαβάστε περισσότερα..

Θρησκεία
3701

Η Θρησκευτική Επανάσταση του Aκχενατόν

Ο πολιτισμός της Αρχαίας Αιγύπτου είναι ένας κατεξοχήν θεοκρατικός πολιτισμός. Αινιγματικός και πολυσήμαντος όπως η Σφίγγα, ένα από τα γνωστότερα σύμβολά του. Αιώνες πριν την ανακάλυψη της γραφής, η β... διαβάστε περισσότερα..

Τέχνες - Πολιτισμός
3582

Ορχήστρα - Ομάδα - Συνεργασία

Με αφορμή το βιβλίο του Πολ Μπέκερ (Paul Bekker) «Η ορχήστρα», θα ήταν ίσως εύκολο να δούμε τι μπορεί να προκύψει μέσα από μια τέλεια συνεργασία ή από μια εναρμονισμένη προσπάθεια μιας ομάδας ατόμων π... διαβάστε περισσότερα..

Ρεύματα Συνείδησης
4043

Ελευθερία, το Ταξίδι της Αναζήτησης: (μέρος 1ο)

Ελευθερία δεν είναι παρά η Ευκαιρία να γίνουμε Καλύτεροι Με το πέρασμα των αιώνων, στην εξελικτική πορεία του πλανήτη και της ανθρωπότητας, υπάρχει μία λέξη ιδιαίτερα σημαντική που σαν άστρο λάμπει κ... διαβάστε περισσότερα..

Επιστήμη
3516

Προς μια Νέα Επιστήμη;

Ο άνθρωπος είναι μια πολυδιάστατη οντότητα που φέρει εντός της όλες τις ποιότητες και τις δυνάμεις του εκδηλωμένου σύμπαντος και όπως κάθε τι άλλο μέσα στο Σύμπαν βαδίζει και αυτός το αέναο μονοπάτι τ... διαβάστε περισσότερα..

Διάστημα
3843

Ένα Σύμπαν που Σφύζει από Ζωή

Καθώς κινείται η Γη μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, μοιάζει με γαλέρα που αρμενίζει στους ωκεανούς του κόσμου. Πάνω σε τούτο το πλοίο όλα τα βασίλεια αυτού του πλανήτη μοχθούν, αναζητώντας με λα... διαβάστε περισσότερα..

Αποτελέσματα 1 - 30 από 34